Grattis Walter!

Idag fyller denna lille pys ett år, kan inte fatta att han är så stor ;) Här hemma går han fortfarande under namnet " Valpen " i alla fall ¨,

Bebis bilder
Vill testa

Godkväll.

Idag har jag haft tre kunder hos mig. En avslagen nagel, ett nytt set och ett åter besök. Ingen stressig dag direkt med andra ord ¨,

Fick hem en Swedish white (en jätte vit gel) för ett tag sedan. Skulle gärna vilja testa en teknik som jag såg på en Workshop (hos Karin) när vi gick i skolan. Nagel byggdes upp och filades till färdig form sedan applicerades vita tippen (med swedish white) genom att nästan penslas på. Om jag minns rätt ¨, Någon av er nagelterapeuter som testat?


Kamera tips

Jag skulle behöva köpa en ny kamera till salongen. Har en bra digital kamera nu men skulle behöva en system för att fota naglar. Man vill ju verkligen få med alla detaljer som man suttit och arbetat med.

Vad använder ni andra nagelterapeuter? Själv är jag urkass på sånt så vet inte allst vilken jag ska köpa. Tips mottages tacksamt! ¨,

Höst luft

Idag är jag ledig! Och vilket perfekt väder jag fick, här är det strålande sol med höst i luften. Har precis varit ute på en härlig skogspromenad med vovven.

Imorgon är jag tillbaka på salongen igen.

Njut av denna dag ♥

Nytt sminkmärke

Idag har jag beställt hem en nytt smink märke, om det är bra och jag gillar det kommer jag troligen försöka börja sälja det i min salong! Jag har inte sett någon som har det märket i Örebro ännu.

Tänker inte skriva så mycket mer om det än, eftersom att jag vill testa det själv först. Men jag kan säga att det är mineral makeup och det är inte Id Bare minerals (som också är bra) utan ett annat märke som är ännu renare men ändå ligger bättre i pris.

Återkommer med vad jag tycker om det så fort jag testat!

Vikten av en bra skola och lite mer

Det finns dem som jobbar med naglar trots att de inte är utbildade. Det är deras val och om de vill göra det och om allt fungerar bra, visst. Men att jobba med naglar är enligt mig mycket mer än att bara kunna göra en snygg nagelförlängning! När du går en utbildning får du (om det är en bra skola) lära dig allt om nagelns uppbyggnad, läsa om olika nagelsjukdomar och lära dig hur just ditt material är uppbyggt och fungerar!

Jag tror inte, rätta mig om jag har fel, att de som sitter outbildade och gör naglar med material de köpt på tex tradera eller liknande vet så mycket om själva märket de jobbar med och jag tror inte att de heller vet särskilt mycket om den naturliga nageln. När man jobbar som nagelterapeut jobbar man ju inte endast med konstmaterial utan även med manikyr dvs, vård av den naturliga nageln. Inte skulle jag vilja gå till en hudterapeut som inte vet hur huden är uppbyggd?

Jag är väldigt nöjd med min utbildning dels för att de lär ut att göra grymt snygga naglar men även för att man får läsa mer djupgående om just nageln och allt som hör till.

En till sak som är tråkigt när man själv arbetar seriöst är alla dessa annonser där folk skriver att de gör naglar för typ 100- 200 kr? Jag tror inte att de betalar någon avgift som skatt,moms osv. Om man sitter hemma och gör naglar har man ingen hyra och då förstår jag såklart att man kan ta en billigare summa men ändå arbeta lagligt men ingen kan ta betalt 200 kr och betala, skatt,moms,materialkostnad plus att få ut en lön på det! Jag skulle också jätte gärna vilja erbjuda mina kunder naglar för 200 kr men det går ju såklart inte. Detta gör att vi som kör ärligt spel framstår som giriga när vi tar ca 700 för ett nytt set naglar. Men tänk på att ca 60% försvinner i avgifter och att detta faktiskt är vårt jobb = vi måste få ut någonting i lön och även betala hyra för våra platser.


Nog om det, Hoppas att ni alla har haft en bra och fin helg! ♥
Morgonens arbeteNu ska iväg och jobba på Kicks men här kommer en bild på morgonens naglar.

French

Idag har det varit en lugn dag på salongen. Jag skulle haft tre st kunder men en av dem blev tyvärr sjuk och ska komma nästa vecka istället. Det är sånt som händer, då får man sluta lite tidigare istället ¨, Först en stamkund sedan blev det naglar på Tove, en frisör på salongen. ( i och försig också en stamkund men.)


Fransk manikyr, fräscht och passar till allt!

Turkost Glitter

Jag har glömt min kamera varje dag som jag varit i salongen på sista tiden! ;( Här är en bild tagen med mobil kamera så det är usel kvalitet, men roligare än ingen bild allst.

Turkost glitter, super snygg sommarfärg tycker jag.


Förlåt..

för att jag inte skriver så mycket men för tillfället jobbar jag för fullt på mitt andra jobb! Det blir inte mycket tid till varken salong eller blogg förtillfället men om några veckor blir det massa naglar igen ¨, Håll ut.

Erbjudande augusti

Jag arbetar inte bara med konstnaglar utan även med vård av den naturliga nageln, såklart.

Just nu, ett litet erbjudande till er!

Manikyr

Spamanikyr, även för män (naglarnas form filas till, nagelbanden fixas, peeling/scrub,massage med handkräm, oljning + polering)

Pris: 250: - Nu: 200:-

Lyxmanikyr (naglarnas form filas till, nagelbanden fixas, peeling/ scrub, massage med handkräm, paraffinbad för återfuktning, valfri lackning.

Pris:500:- Nu 400:-


Peeling/scrub:

Underlättar hudens cellförnyelse och gör det lättare för en handkräm att tränga in i huden. Läker självsprickor och ger mjuka händer.

Paraffinbad:

Ett paraffinbad är perfekt för dig med torra händer. Det mjukar upp torra områden, ökar blodcirkulationen och lindrar artrit och reumatism. Huden blir mjuk och len sammetslen.


Passa på att boka tid för att ta hand om dina händer!

Jag arbetar med Magical Manikyr som är kanon! Passar på att även här länka till ett inlägg på Karins blogg där ni kan läsa om handkrämen som har en läkande effekt. Kolla in här ¨,